Om du har besökt vårt kontor i Falun har du kanske också kikat in i lokalen som ligger vägg i vägg med oss. Det är Falu CoLab, ett initiativ av Panang med syftet att vara en kostnadsfri mötesplats och kontorsyta där företagare, studenter och andra kreativa människor kan träffas, hitta nya samarbeten och utbyta idéer och erfarenheter. Eller bara slå sig ner och jobba med en annan utsikt än det vanliga kontoret.

Allt du behöver på ett ställe

Mötesplatser som CoLab finns på olika ställen i landet, men inte i vårt närområde. Därav föddes idén till Falu CoLab. I stället för att hyra ut lokalen i andra hand gjordes den om till ett ställe där man helt gratis kan hänga med andra duktiga och sköna människor som vill samarbeta och hitta nya sätt att göra saker på.

CoLab erbjuder bland annat wifi, projektor med duk, skrivare, whiteboard, ljudutrustning och förstås en tv med tillhörande Nintendo Wii för trevlig avkoppling. Lokalen är fin och fräsch med möjligheter till olika slags arbetsytor samt ett litet kök med mikro och kylskåp. Självklart finns det också en kaffemaskin. Är du i behov av hiss så finns det direkt innanför entrédörren till Panang Kommunikation.

Om du har besökt CoLab har du förmodligen träffat Stefan, som finns på plats för att se till så att du trivs och har det du behöver. Är det något du undrar så är det bara att hugga tag i honom.

Lyssna på föreläsningar eller hyr CoLab

Förutom att vara en kreativ mötesplats och ett mysigt kontor så är CoLab också en plats för kostnadsfria föreläsningar om intressanta och relevanta ämnen. Panangs digitala strateg Jonas Grenfeldt höll nyligen en uppskattad föreläsning om SEM (sökmotormarknadsföring). Den 22 maj kör han en föreläsning om SEO (sökmotoroptimering), och framöver kommer han även att hålla en föreläsning om Content Marketing.

Falu CoLabs lokal

Falu CoLab är öppet 09-16 måndag till torsdag och 09-15 på fredagar, förutsatt att lokalen inte är uthyrd. Privatpersoner och företag kan hyra CoLab under en hel- eller halvdag, till ett överkomligt pris, för att exempelvis hålla kundpresentationer, ha ledningsgruppsmöten, köra workshops eller något annat. På CoLabs webbplats kan du se vilka dagar lokalen är uthyrd.

Gratis medlemskap

Allt som krävs för att du ska kunna ta del av CoLab är att du är över 18 och registrerar dig som medlem på CoLabs webbplats, vilket självklart är helt kostnadsfritt. Du är förstås välkommen att komma förbi och hälsa på först om du vill.

Som medlem har du också stora chanser att påverka CoLab. Har du idéer eller tankar om hur CoLab kan bli ännu bättre? Saknar du något, vill du ställa ut din konst på CoLab, eller vill du kanske hålla en egen föreläsning? Prata med oss! CoLab finns till för er, och utan er är vi ingenting.

Följ gärna CoLab på Facebook för nyheter och information. Där kan du också gå med i medlemsgruppen och hålla kontakt med de andra medlemmarna. Varmt välkommen till Falu CoLab!