multimediasignssuccessskypetwitterfacebookmail time-1smartphonecomputerlanguageinterfaceprofileprice-tagtimepenciltool-1learningtoolorderfilm-strip

Strategi & varumärke

TIPS: VILL DU SE VAD VI FAKTISKT GJORT, KOLLA IN KUNDCASE ELLER REFERENSER

All bra kommunikation börjar med ett ”varför?”. Eller kanske fem.

Utan att veta vad det är vi vill berätta, hur vi vill göra det och varför någon borde bry sig, är det meningslöst att försöka bygga ett varumärke. I bästa fall sminkar vi grisen, i värsta fall är det direkt skadligt för företagets lönsamhet och möjlighet att göra affärer.

Det är förstås lätt att fokusera på delarna som syns – en logotyp, en webbplats eller ett välskrivet säljbrev. Och de är också viktiga. Men gör man inte rätt från början och bygger en stabil grund, så kommer allting alltid att balansera ovanpå ett hastverk. Och det är mångdubbelt dyrare att rätta till något längre fram, än att sätta in resurserna redan från början och få till det i första tagningen.

När vi tar oss an nya kunder är det nästan alltid här vi hamnar. Varför behöver vi egentligen en ny webb? Vad vill vi att den ska uttrycka och skapa för resultat? Och hur ska vi nå dit?

Hur kan vi hjälpa er?

Många organisationer har de här bitarna på plats – och vår erfarenhet säger att det är sådana organisationer som oftast lyckas lite bättre än sina konkurrenter – men om ni inte har det, så vågar vi påstå att det är hög tid.

Det gäller absolut att vara pragmatisk: har du ont om tid och liten budget kanske vi behöver göra en good enough-lösning innan du hunnit komma på fötter. Men då behöver du också veta att vi någon gång längre fram kommer behöva börja om från början. Från grunden.

Med våra varumärkesstrateger, formgivare och kanalexperter hjälper vi er att ta fram era kärnvärden – era ”varför?” – och bygga en stabil varumärkesplattform utifrån dem. Självklart alltid med hänsyn till era resurser, men aldrig utan en tanke bakom, eller en konsekvensanalys av vägvalen vi gör.

När plattformen är skapad, följer vi gärna med i den efterföljande processen genom kampanjer, sälj och varumärkesbyggande.

Miljöbild från Panangs kontor i Falun. En medarbetare håller en presentation.

Läs mer om 

Strategi & varumärke:

Varumärkesstrategi

Djupare affärsutveckling

Kampanjer

Ditt varumärke är en central del i er kommunikation och ni behöver ta hand om det. Det ni spenderat år på att bygga upp kan raseras inom ett dygn. Att vårda och stärka ert varumärke är en del av Panangs strategiska tjänster. Med oss vid er sida kommer varumärkesarbetet vara effektivt och modernt. Varumärkesarbetet vi erbjuder handlar om allt från skapandet av logotyper och grafisk profil till en fullskalig varumärkesplattform. Oavsett hur stort behov ni har så kan Panang hjälpa er vårda ert varumärke.
Vi är inga managementkonsulter eller business intelligence-experter, det behöver understrykas. Däremot kan vi kommunikation, digitalisering och hur människor fungerar i förändring. Därför får vi ofta hjälpa kunder bortom den rena kommunikations- och varumärkesdelen. Hur kommer digitaliseringen att påverka era värdekedjor och affärsmodeller? Och hur ska ni nå era kundgrupper i en digitaliserad värld? Finns det rentav kundgrupper ni förbisett, eller produkter som med en mindre justering kan få en helt ny marknad? Och hur ska ni kommunicera ut förändringarna internt till personalen för att skapa ambassadörer och fanbärare?

Vi vill lära känna er på djupet för att verkligen kunna hjälpa er att driva ert företag framåt med lönsamhet. För oss så är det kärnan i att bry sig om sin kund, på riktigt.
Det krävs kunskap och noggrant planerat förarbete för att kampanjer ska vara effektiva. Det spelar ingen roll om det är en liten kampanj, som under kort tid ska gå lokalt, eller en bred kampanj som ska täcka större delar av Sverige. Det kommer alltid att behövas en plan för att man ska uppnå resultat. Med Panangs hjälp kommer er kampanj att anpassas helt efter syfte och resultat. Vårt mål är inte att ni ska lägga stora resurser på en stor kampanj. Vi riktar snarare in oss på kostnadseffektiva lösningar som bäst löser problemet. Det är vårt löfte till er.