Jonas Grenfeldt, VD på Panang Kommunikation, är känd för att ta fram revolutionerande och nytänkande idéer – särskilt inom företagande, HR och entreprenörskap. Nu offentliggörs hans senaste satsning, vilket tar honom från livsvård till livsmedel – och i skiftet mellan maj och juni slås dörrarna upp för Panang Pizzeria, ”den nytänkande pizzerian”.

panangpizzeriaStor

Så tar Jonas sitt engagemang för näringslivet till en ny nivå

Jonas har synts en hel del i media, här senast för sina satsningar på livsvårdstimmen, som innebär att personalen nu kan välja att ta ut en timme i veckan för att gå på exempelvis teater, konserter eller annat som gör att man mår bättre mentalt. Men nu väljer Jonas alltså att bredda sina vyer, och satsar på att kunna driva pizzerian vid sidan av sina andra företag.

I grund och botten handlar det däremot fortfarande om samma engagemang för näringslivet och kompetensförsörjning som Jonas har visat på tidigare. Det var på en afterwork för några veckor sedan som det kom till kännedom att det fanns både en utbildad kock och en praktikant med italienska rötter i den befintliga Panang-styrkan, och där började en tanke gro hos Jonas som han inte kunde släppa.

Det började med att vi hade en gemensam workshop kring vad vi skulle göra med det extra utrymmet vi har i lokalen bredvid oss, och slutade med detta beslut. Det kändes ganska givet när man insåg vilken otrolig kompetens som finns i företaget redan, och dessutom behöver den här staden verkligen en pizzeria med nya idéer och ett nytt koncept, säger Jonas Grenfeldt.

Gratis pizzasallad och nya tweakade smakkombinationer

Det som kommer att särskilja Panang Pizzeria från andra pizzerior är delvis en meny men en del tweakade varianter av standardpizzor. Bland annat kommer man att kunna njuta av en ”Panang Special” – en currypizza med wokgrönsaker och kokosflingor på.

Och givetvis ska pizzasalladen vara gratis! Säger Jonas som förundras över detta med att pizzasallad kostar i Dalarna.

Nu återstår cirka två månader av hårt arbete med att bland annat inreda lokalen, slutföra avtal med underleverantörer och ta fram menyer. För den nyfikne kommer det givetvis att komma både en hemsida och Facebook-sida inom kort där ni kan följa utvecklingen av Panang Pizzeria. To be continued.