multimediasignssuccessskypetwitterfacebookmail time-1smartphonecomputerlanguageinterfaceprofileprice-tagtimepenciltool-1learningtoolorderfilm-strip

Rottneros nya logotyp

rottneros.com

Uppdraget

+ Visa mer information

Rottneroskoncernen är noterad på Nasdaq Stockholm, har drygt 300 anställda och omsatte 2,3 miljarder kronor 2018. Av förnyelsebar skogsråvara produceras fiber med specifika egenskaper som efterfrågas världen över. Massan används exempelvis till produkter som luftfilter, transformatorer, mjukpapper och kartong.

Panang fick det stora förtroendet att skapa Rottneros nya logotyp och grafiska profil. Företaget grundades redan 1887 och den senaste logotypen hade varit företagets identitetsbärare i 47 år. Så här beskrev vd och koncernchefen Lennart Eberleh bytet av logotyp för aktieägare, kunder och personal:
” Vi vill med vår nya logotyp och grafiska profil visa det framåtriktade Rottneros. Rottneros kan och vill erbjuda produkter som är smarta för planeten. Det vill vi också tydliggöra genom att förnya vår logotyp och grafiska profil.”

– Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med Rottneros, tempot har varit högt men allt har flutit på väldigt bra. Det är otroligt hedrande att få arbeta med en av världens ledande massatillverkare och ett av Sveriges äldsta företag, säger projektledare Cecilia Hagen Nilsson.

Presentationsfilmer

Rottneros byter logotyp efter 47 år
I samband med den nya logotypen skapades en presentationsfilm kring logoarbetet och tankarna kring den. Vår digitala designer Alexander Backlund skapade denna film som därefter visades på bolagets årsstämma.

Vi är Rottneros
Tillsammans med Stratos Cinema har vår projektledare och AD Cecilia Hagen Nilsson skapat en introduktionsfilm om Rottneros som ger en närmare presentation på bolaget och dess verksamhet.

Logotyp och grafisk profil

– Det fanns en liten osäkerhet hos kunden med att byta till en helt ny logotyp från början, men när dom fick se förslaget bestämde dom sig direkt, berättar formgivare Alvina Garpebring.

Förutom logotyp har vi tagit fram ny devis ”Pure Possibilities”, ny grafisk profil, korrespondensmaterial, presentationer, rollups, gåvor till aktieägare, profilkläder, pressmeddelande, nyhetsbrev etc.

  • Rottneros logotyp
  • Rottneros AB nya logotype på strukturerat papper
  • Förklaring av de olika delarna i Rottneros logotype
  • rottneros-logotypdelar
  • Rottneros AB nya profilfärger
  • Tillämpningar på tygpåsar med Rottneros nya logotype
  • Tillämpningar på anteckningsblock och tröjor med Rottneros nya logotype