multimediasignssuccessskypetwitterfacebookmail time-1smartphonecomputerlanguageinterfaceprofileprice-tagtimepenciltool-1learningtoolorderfilm-strip

Weda Skog AB

www.wedaskog.se

Uppdraget

+ Visa mer information

Weda Skog startades år 2000 och samägs av Bergkvist-Insjön AB och Moelven Dalaträ AB. Med cirka 35 anställda och huvudkontor i Insjön har Weda Skog en stark närvaro i Dalarna, Härjedalen och Hälsingland. Företaget omsätter omkring 1 miljard kronor per år och anskaffar årligen cirka 1,2 miljoner kubikmeter rundvirke.

2015 började vårt samarbete med Weda Skog, som länge sett ett behov av få en mer enhetlig kommunikation på plats, såväl internt som externt. Vi landade i en ny varumärkesplattform som kommunicerar det mervärde företaget levererar till sina skogsägare i form av kunskap, service och kringtjänster. Devisen blev ”Mer av det skogen ger”, och kommunikationen bygger ofta på lekar med skogsrelaterade ord och en mjukhet som inte är självklar i skogsbranschen. Vi valde också samtidigt att sluta prata om de anställda som ”virkesköpare” och börja profilera dem som de skogsexperter de faktiskt är, i syfte att differentiera bolagets erbjudande från konkurrenternas.

Grafisk profil

Ett resultat av varumärkesplattformen blev en ny grafisk profil tillsammans med profilmanual och riktlinjer.

Profilen kommunicerar de mervärden företaget erbjuder och skapar en enhetlighet i kommunikationen som gör att Weda Skog känns igen som avsändare.

Den kompletterades av bildmanér och dekorelement som gör att den kan användas på allt från trycksaker och bilar till webb och nyhetsbrev.

Ny webbplats

I samband med varumärkesarbetet insåg vi snabbt att webbplatsen behövde fräschas upp.

Valet föll på WordPress, en licensfri och lättanvänd plattform, just för att webben skulle vara lätt att använda och uppdatera för medarbetarna på Weda Skog.

Webbplatsen är självklart mobilanpassad och har ett bildspråk som går i linje med övrigt material. En utmaning var att undvika de många klichéaktiga skogsbilder som finns i bildbanker, något vi löste genom att komplettera inköpt bildmaterial med egen fotograf.

Webbplatsen är tydlig och lättnavigerad med fokus på att kommunicera det breda tjänsteutbud som Weda Skog står för.

  • Ny webb till Weda Skog gjord av Panang Kommunikation i Falun, Dalarna

Annonser & trycksaker

Efter varumärkesarbetet har vi löpande hjälpt Weda Skog med produktion av trycksaker, bildekor och andra typer av presentationsmaterial.

Weda Skog arena

I augusti 2017 invigdes Weda Skog arena, Sveriges största ishockeyarena byggd i trä.