I dag är vi glada att kunna välkomna Victor som det senaste tillskottet på Panang! Han är dock inget nytt ansikte här då han redan har varit hos oss i ett år som praktikant. Här kan ni läsa om hur det känns att gå från praktikant till anställd, och hur enhörningar föds.

Victor Bergström

Victor Bergström, utvecklare på Panang Kommunikation AB

Vad gör en utvecklare på Panang?
Som utvecklare på Panang arbetar jag med webb-relaterade uppdrag. Det kan vara allt möjligt från att koda en webbplats från grunden till att hjälpa en kund att installera ett SSL-certifikat. Vi samarbetar nära våra digitala designers för att tillsammans skapa så bra webb-upplevelser som möjligt.

Vilken del av ditt arbete är roligast?
Att jobba som utvecklare innebär att jag får arbeta inom en bransch som är i ständig förändring. Varje dag arbetar utvecklare över hela världen med att förbättra och förnya sättet på vilket man arbetar med webben. Det gör att det finns så mycket att lära och att man verkligen känner hur man själv utvecklas ju mer man lär sig. Just den känslan av att vara i ständig optimering är väldigt motiverande.

Att sedan få sitta med ett klurigt problem i JavaScript och vända och vrida på det för att slutligen hitta en lösning, som sedan kan förbättras, är även det otroligt tillfredsställande. För att inte tala om känslan av att få bidra till samhället genom att förenkla vardagen för människor, om det så handlar om att lättare kunna deklarera online, anmäla sig till utbildningen eller få hjälp med rekryteringen.

Hur hamnade du här, vad har du för bakgrund?
I skrivande stund är det min första dag på Panang. Samtidigt har jag varit här sedan i augusti. Det är nämligen så att jag under de senaste åren utbildat mig till Frontend Developer på KYH Stockholm och gjort min helårs-praktik här på Panang. Förra veckan tog jag min examen och idag börjar jag arbeta här som anställd. Så mycket är sig likt, jag har till exempel min personliga kaffekopp. Men det är också mycket som blir nytt, vilket känns jättespännande och roligt!

Beskriv Panang som arbetsplats.
Panang är en speciell arbetsplats tycker jag, baserat på mina tidigare arbetserfarenheter. Även om jag inte arbetat på en kommunikationsbyrå tidigare, så har jag en känsla av att Panang utmärker sig även bland andra byråer inom samma bransch.

För det första är det en otroligt familjär stämning där alla hjälper och stöttar varandra, oavsett om det är jobbrelaterat eller privat. Det är också en flexibel arbetsplats där varje anställds personliga behov prioriteras högt för att man ska kunna må så bra som möjligt. För om man mår bra kan man göra ett bra jobb. Jag tycker att det märks tydligt att Panang inte bara säger att jobb och privatliv ska gå ihop – ett liv i balans – utan verkligen förhåller sig till det också.

Att man sedan får mer betald ledighet ju fler raster man tar, ju mer man står vid bordet och ju flitigare man är på att använda sina betalda livsvårdstimmar (livsvård, inte friskvård!), känns modernt, hälsosamt och långsiktigt hållbart för de anställdas välmående. Det finns många spännande idéer här på Panang om hur dagens arbetsplats bör se ut, och jag är väldigt glad att få vara en del av det.

Om du vore en gitarr, vilken skulle det vara – och varför?
Om jag var en gitarr skulle jag vara en Gibson Les Paul 1957 Goldtop. Denna graciösa skapelse besitter förmågan att uppbåda sådana magnifikt vackra toner att självaste universums gravitationsvågor för en stund formar om sig till ljudvågorna av instrumentets klingande melodi (och det finns starka biovetenskapliga evidens för att det är på det här viset en enhörning föds).