Fortsätt till huvudinnehållet

§ 10. Vi skall vara stolta

29 juli 2016
panang

Vi har kommit till det sista inlägget i vår serie om Panangs budord som säger oss att vi skall vara stolta. Jag ska därför knyta ihop den här resan genom våra budord med att prata om varför vi valde att ens skriva om det här. För inget budord kan beskriva det bättre än budordet om stolthet. Det handlar om stoltheten i att få berätta för andra om vårt arbete och om Panang. Att älska sitt jobb så mycket att man vill skrika ut det för hela världen.

Värdegrunden på Panang är en bidragande orsak till varför såväl jag som de flesta av mina kollegor sökt oss hit. Det är orsaken till varför vi på veckobasis får spontanansökningar från en massa grymt duktiga branschkollegor som vill jobba här, och troligen är det lika mycket värdegrunden som är orsaken till att alla också vill stanna. Panang fylls successivt med människor som älskar sitt jobb och brinner för det dom gör. Människor som ser möjligheter istället för hinder, som friar hellre än fäller och som älskar att hjälpa våra kunder att hitta de bäst tänkbara lösningarna för deras unika problem.

§ 10. Vi skall vara stolta

”Var stolt över ditt arbete, Panang och den förändring till det bättre som vi skapar tillsammans.”

Plötsligt blev det ganska så självklart varför värdegrunden är en av de mest vinnande faktorerna bakom Panangs tillväxt. Det blev förståeligt hur det kommer sig att vi är Dalarnas största kommunikationsbyrå. För vi älskar det vi gör så hårt att vi hela tiden siktar på att göra det bättre, effektivare, lönsammare, modernare, coolare och smartare. Och det lönar sig. Det lönar sig för Panang, det lönar sig för alla oss som jobbar här, men mest lönar det sig för våra kunder. Det är kunden som får skörda de fröer vi sår när vi dagligen strävar mot att bli bättre.

vi ska va stolta

Vad betyder stolthet för oss?

Stolthet är en av människans grundaffekter (Så som glädje, skuld, avsky, rädsla m.fl.). Inom psykologin finns det två olika sorters stolthet att tala om; autentisk stolthet eller hybrisstolthet. Den första anses vara positiv och utvecklande för människan och den bygger på självförtroende, medan den sistnämnda baseras på makt och grandiositet.

När vi pratar om stolthet så handlar det om den autentiska typen. En genuin glädje som utvecklar oss. För det är lika viktigt att våga berömma sig själv när man gjort något bra, som det är att våga kritisera sig själv när man presterat sämre. Det ena fungerar inte på ett bra sätt utan det andra utan det är först tillsammans de blir riktigt effektiva.

Tillsammans kan vi bygga på något bättre

Det finns en stolthet i att få arbeta miljövänligt, i att få tid över till att arbeta med välgörenhet, att få lämna blod på arbetstid och att kunna ha ett liv som inte tar skada av ens arbete. Det handlar inte om att vara mallig utan bara en varm känsla i hjärtat som man så gärna vill dela. Även om vi idag kanske inte kan påverka alla företag i världen att göra detsamma så är varje förändring ett fantastiskt steg, så därför pratar vi gärna om det. Vi försöker att ge inspiration och influera fler arbetsgivare att våga prova. Varje steg i rätt riktning är en vinst värd att vara stolt över.

Tio budord senare så vågar vi också mena att stoltheten är en avgörande faktor för framgång. Vi har personal som älskar sitt jobb. Vi har en arbetsplats som möjliggör ett privatliv. En arbetsgivare som låter oss testa våra vingar, arbeta med välgörenhet och därmed också utveckla oss själva på olika plan. En utvecklande stolthet som gör oss bättre på det vi gör, eftersom vi mår bra av att arbeta. Den som mår bra, den gör bra. Det behövs inga kunskaper inom avancerad hjärnkirurgi för att förstå det.

Är du intresserad av att höra mer om hur vi arbetar med våra budord så är du välkommen att kontakta oss. Vi älskar att dela med oss.

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!