Fortsätt till huvudinnehållet

5 skäl att flytta till Falun

02 februari 2017
panang

Att man inte bor i Falun idag är inte skäl nog att inte söka jobb hos oss på Panang Kommunikation anser vi. Bara i vår nuvarande personal så är vi 6 st personer som i vuxen ålder har flyttat in till länet av blandade skäl. För vissa har det börjat med studier, för andra var det arbetsmarknaden som lockade – och för några var det Amors pilar som sköt norröver i landet.  

Men oavsett skäl så är vi säkra på att det finns massvis med goda anledningar för dig att flytta hit. Av alla dessa anledningar har vi sorterat ut fem stycken som du kan börja med.

Flytta till falun

Stort motions- och friluftsliv

År 2015 hade Falun Skid-VM, ett arrangemang som sålde ut 228 000 biljetter och som fick pris som årets idrottsevenemang samtidigt som det satte staden på kartan för resten av Sverige. Men såväl före som efter skid-VM så har Falun även bevisat sig vara en perfekt stad för den motions- och friluftsintresserade. Inte bara bjuder de natursköna omgivningarna på fantastiska förutsättningar för såväl sommar- som vintersport. Det finns dessutom ett stort utbud av idrottsanläggningar för såväl vardagsmotionärerna som för eliten.

Effektiv vardagslogistik

För den som kommer från de större städerna är det en fantastisk lättnad att upptäcka vilken tidseffektiv vardagslogistik man kan få till här. Det blir inte längre omständligt att kombinera karriär med familjeliv när allting finns inom rimligt räckhåll. Även om du väljer att bosätta dig i någon av de närliggande byarna utanför stadens kärna så har du aldrig längre än 30 minuters bilresa in till stan. Med en bra kollektivtrafik finns det dessutom buss som kan ta dig runt om du inte har bil.

Familjevänlig idyll

Att Dalarna gjort sig omtalat som Sveriges idyll är inte utan anledning. Här kan barnen växa upp i en härlig och naturnära miljö utan att det för den delens skull behöver handla om att bo mitt ute på vischan med kilometersavstånd till närmaste granne. Du har aldrig längre än gångavstånd till både skog och vatten, även om du skulle bosätta dig på den allra centralaste gatan i stan. Dessutom är Falufolket ett enkelt och välkomnande folk att lära känna för den nyinflyttade.

Nära till allt

Det tar 3 timmar till Stockholm, och det tar 3 timmar till Sälen. I Falun hamnar du geografiskt sett perfekt, eftersom du har nära till alla världar. Inom en halvtimme till en timmes bilavstånd har du dessutom skidanläggningen Romme Alpin, äventyrsbadet Aquanova, musikfestivalen Peace and Love, fiske vid Siljan, traditionellt midsommarfirande i Leksand och den unika utomhusarenan Dalhalla med sina kända evenemang som går året runt.

Starkt musik- och kulturliv

Falun med omnejd har ett starkt musik- och kulturliv för den intresserade. Vi har den välbesökta Carl Larsson-gården strax utanför staden, där man kan få guidade turer i Carl och hans fru Karins gamla hem. Falun har den årliga rockmusikfestivalen Sabaton Open Air med det världskända Falubandet som frontfigurer, och i den närliggande staden Borlänge hittar du musikfestivalen Peace and Love som har haft besök av artister som bland annat Rihanna och Jay Z under åren.  Men Dalarna överlag har även massvis av gamla fäbodar, spännande museer och gallerier, hembygds- och kulturgårdar samt gruvor och hyttor att besöka för den kulturintresserade.

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!