Fortsätt till huvudinnehållet

5 skäl att välja rörligt material i er kommunikation

Rörligt material gynnas av algoritmerna, men det får även ditt budskap att sticka ut i bruset och fastna bättre hos mottagaren. Vi går igenom fördelarna! 

1. Video förmedlar mer på kortare tid
Med video är det lättare att göra instruerande innehåll eller presentera komplext innehåll på ett lättsmält sätt. Det kan vara steg-för-steg-beskrivningar eller statistik till exempel. Årsrapporten blir mycket lättare att ta till sig i videoformat med infografik, än en pdf med väggar av text. Får du återkommande frågor om något specifikt? Presentera det med guider och instruktionsfilmer. Vad som gärna blir långt och krångligt i textform kan göras enkelt och begripligt med en kort video.

2. Du förstärker bilden av ditt varumärke med video
Rörligt innehåll levandegör. När vi tittar på video får vi en inblick i människors liv som vi aldrig kan få med stillbild. Att ta en tillrättalagd selfie är en sak, men i en rörlig film på någon minut krackelerar gärna ytan lite och vi får upplevelsen av att komma närmare en människa eller ett företag. Det rörliga formatet får en mer äkta känsla.

3. Fler kommer att minnas ditt budskap
Forskning visar att vi tar till oss information både snabbare och djupare när fler sinnen blir involverade. När vi tittar på rörligt innehåll uppfattar vi information med både syn och hörsel, det ger också fler möjligheter att väcka känslor. Starka känslor gör det ännu lättare för oss att minnas. 

4. Bättre spridning genom algoritmer
Faktum är; många sociala mediers algoritmer prioriterar videoinnehåll. Detta innehåll poppar dessutom i flödet och drar blicken till sig. Det rörliga formatet kittlar vår nyfikenhet. 

5. Rörligt fångar vårt intresse i bruset
Inget slår en bra historia. Att få något berättat för sig av en verklig person är ofta mycket mer intressant än att läsa långa faktatexter. Kanske kan du låta ett personporträtt vara exempel på karriärvägarna internt. Ett faktiskt möte med din personal skapar en stark bild av ditt företag och en video kommer mycket närmare den upplevelsen än vad text och bild kan göra.

Det är ett smart drag att göra en strategi för din marknadsföring. Hör av dig så hjälper vi till! 

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!