Fortsätt till huvudinnehållet

Vad kostar det?

29 januari 2016
panang

vad kostar stor

”Vad kostar en hemsida?”

Den kanske vanligaste frågan vi får här på Panang gäller priset – och det är inte konstigt. Att veta vad något kostar är viktigt för att veta om man har råd eller inte. Men när frågan är helt avgörande för om man ska göra det eller inte, så bör man kanske ta ett steg tillbaka och omvärdera sin situation.

För det gäller att skilja på värde och pris. ”Pris är vad du betalar, värde är vad du får” lär investeringsgurun Warren Buffett en gång ha sagt. Och om du får tillbaka mer än du betalat så skulle jag vilja hävda att du gjort en investering snarare än ett köp.

Digital marknadsföring är och ska vara en lönsam investering: företag som går back på sin marknadsföring blir sällan särskilt långlivade. Många gånger börjar marknadsföringen i en strategi, eller åtminstone i en tanke kring vart man vill och hur man ska komma dit. Webbplatsen brukar vara det naturliga stället att utgå från i sin digitala marknadsföring, och till den kopplar man kanaler som sociala medier, sökmotormarknadsföring, radioreklam eller print – det som man tror sig få mest avkastning på sett till situation och mål.

”Men vad kostar det då?”

– Som med allt annat här i världen beror det på vad du vill ha. Vill du ha en enkel och lättskött sajt utan uppseendeväckande innehåll – en sajt som fungerar som ett digitalt visitkort, så behöver det inte bli så dyrt. Vill du att vi ska skapa grafik och fylla sidan med lockande innehåll, bygga avancerade databaskopplingar och skräddarsy innehållshanteringen åt er? Då kommer det att kosta lite mer.
Men ditt fokus borde ligga på värdet – hur många nya kunder får vi tack vare en ny och modern hemsida? Kan en ny hemsida leda till att vi syns bättre i Googles sökmotorer? Hur stärks vårt varumärke med en ny hemsida?

Digital marknadsföring fungerar – med rätt kunskap och rätt insatser. Vi har kunder som flerdubblat sitt antal potentiella kunder tack vare det digitala jobb vi gjort åt dem.

”Hur kan det kosta så mycket?”

– Även det en ganska vanlig fråga. Framförallt när det gäller digital marknadsföring, eftersom det är så svårt att ta på det vi gör. Det är inte som att producera bilar eller armbandsur. Men det betyder inte att det inte ligger kunskap och ett hantverk bakom.

Skillnaden i syn på print och digitalt är fortfarande påtaglig hos många företag: många är vana vid att använda sig av tryckta media och känner sig osäkra inför de digitala. Och hur jämför man värdet av de båda? Hur stor påverkan har de? Med vilken metod når jag mina kunder bäst?

En stor fördel med digital marknadsföring är att din påverkan är mätbar. Dessutom har du möjligheten att göra ändringar och förbättringar i efterhand om det behövs.

Men vilken väg du ska ta – analogt eller digitalt – beror på vilka kunder du har, hur din affär ser ut och vad du vill åstadkomma med din marknadsföring.
Vi hjälper företag med både digital och analog marknadsföring och vet när de olika formerna ger mest tillbaka för kunderna.

Kom ihåg – pris är vad du betalar, värde är vad du får. Så fråga mig gärna vad det kostar, men fråga samtidigt vad du kan få tillbaka i din egen ficka.

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!