Panang är ett certifierat blodgivarföretag. Det innebär att vi som jobbar här har rätt att lämna blod på arbetstid. Detta finns det förstås en hel rad fördelar med. Dels så blir det enklare för blodgivaren att hinna lämna blod då denne inte behöver göra det på sin fritid, men det lockar också fler blodgivare i och med att den som jobbar på ett certifierat blodgivarföretag kanske aldrig ens hade kommit på idén att bli blodgivare om inte arbetsplatsen hade erbjudit det.

Så blir du blodgivare

De flesta mellan 18 och 60 år som är friska kan bli blodgivare. Det finns dock en del undantag, du får till exempel inte väga under 50 kg och du får inte ge blod om du är gravid. Att vara blodgivare innebär att du gör samhället och dina medmänniskor en stor tjänst. Dessutom är det ett extra sätt att hålla koll på den egna hälsan då ditt blod testas för sjukdomar som gulsot, syfilis och hiv, samt att ditt blodtryck och blodvärde kontrolleras. Det är både enkelt och kostnadsfritt att bli ett certifierat blodgivarföretag. Om du är intresserad kan du kika in på geblod.nu!

En löpande tradition

Vi på Panang tycker att det är viktigt att ta hand om varandra och våra medmänniskor, och lika viktigt tycker vi också att det är att ta hand om oss själva och vår hälsa. Det gör vi med olika satsningar på livsvård och friskvård, och en del i detta är att vi varje år springer Blodomloppet tillsammans. Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras runt om i Sverige med syfte att uppmärksamma blodgivning.

Löpare på Blodomloppet samt en tröja med texten Lorem ipsum dolor sit amet Panang Kommunikation

Blodomloppet är ett lopp som alla kan delta i, oavsett förutsättningar. Man väljer sitt eget tempo och distanserna är 5 eller 10 km. De flesta Panangare brukare välja att kuta 5 km, men vi har också några hurtbullar som springer milen. Självklart representerar vi alltid i egentryckta Panang-tröjor med någon fyndig text som vi röstar fram, och efteråt njuter vi av godsakerna i picknickkassen som de som har anmält sig som lag får hämta ut efter målgången.

I år står vi på startlinjen i Borlänge 28 maj. Hoppas att vi ses där!