Fortsätt till huvudinnehållet

Bland kajaker och nya utmaningar

30 juni 2014
panang

Den 18 juni var det tomt här på kontoret, för då var vi nämligen på Främby Udde och hade en något försenad kickoff. Eftersom den varken blev av i januari, februari, mars, april eller maj fick vi helt enkelt ha den i juni – men bättre sent än aldrig! Fast kickoff är kanske inte det rätta ordet då. Låt oss istället kalla det för en konferens med aktivitet, och aktiviteten var kajakpaddling.

Ett utvecklande år

Jonas hade gjort en pedagogisk PowerPoint-presentation, men dessvärre hade han inte varit förutseende nog att installera PowerPoint på sin dator. Konferensen inleddes därför med en installation och det sedvanliga fixet med att få igång projektor och lokalisera var projektorduken gömde sig (Patrik, som kommer från kommunal sektor och har den rätta erfarenheten, klev fram och fixade den biffen).

När vi väl var igång gick vi igenom siffror och resultat för GFD:s utveckling och vad som har hänt hittills under 2014. Vi fick även fundera över vad året har betytt för oss för som anställda, både arbetsmässigt och på det personliga planet. Det hördes många röster om ett utvecklande år där vi växer med våra uppgifter och blir tryggare i våra roller.

Vi var också överens om att vi uppskattar att göra saker tillsammans, som till exempel våra grillkvällar, Blodomloppet som vi alla sprang tillsammans (utom Jonas som påpassligt nog hade stukat foten…) och de två föreläsningar vi har varit på där vi lyssnade på Kjell Enhager och Fredrik Sträng. Det utvecklar oss på många olika plan, både som grupp och som individer.

GFD webbgrill

Grillkväll med kubbspel.

GFD Blodomloppet

Lagtröjan på Blodomloppet.

GFD Blodomloppet

Picknick efter Blodomloppet.

Ett pris delades också ut, och det var priset i tävlingen om bästa förbättringsförslag från förra året. Vinnaren var Fredrik som kom med idén om det beryktade pauspoängsystemet som motiverar oss att hålla oss fräscha i knopp och kropp (det kan du läsa mer om HÄR). Den som vinner får välja bland olika priser, och Fredrik blev nu ett presentkort på segelflygning rikare!

Vi pratade också en hel del om framtiden, och där ligger det verkligen många spännande projekt och väntar! Fast mer än så berättar vi inte. Några hemligheter måste man ju få ha. Dessutom blev det förstås en massa gott fika och en god lunch, och Elsa passade på att lära oss en rolig lek som gick ut på att man skulle skrika på japanska. Några av oss tog även en runda på minigolfbanan.

Och så var det ju det där med kajakpaddlingen…

Med flytvästar på, paddlar i händerna och ”kajakkjolar” runt midjan vandrade vi förväntansfulla ut till kajakerna. Undertecknad sneglade lite åt trampbåten som låg bredvid och såg så bred och säker ut, men man lever bara en gång! När vi hade ställt in pedalerna efter benlängden bar det iväg ut på sjön. Ganska snabbt fick vi ordning på hur man styr med fötterna och med paddeln.

GFD konferens kajak Främby Udde

Fredric i flytväst och ”kajakkjol”.

Vår fotograf Elsa passade på att ta lite kort med kontorstelefonen som vi givetvis hade med oss för att våra fantastiska kunder ska kunna nå oss oavsett om vi är på högkvarteret eller ute på öppet vatten (och kanske lite för mobilkamerans skull…). Solen sken på oss när vi paddlade oss runt en ö där vi både fick kryssa mellan hög vass och grunt vatten med stora stenar.

Det var mestadels glada miner, men ryktet säger att Patrik kanske inte var så jättesugen på att bli fotograferad när han kämpade sig genom vassen. Joakim däremot, som från början kanske inte tyckte att kajakpaddling var det roligaste Jonas kunde bjuda på, tyckte att det var helfestligt att glida fram genom vassen som på en äkta safaritur.

GFD konferens kajak Främby Udde

Patrik kämpar genom vassen.

GFD konferens kajak Främby Udde

Ute på öppet vatten.

GFD konferens kajak Främby Udde

Jonas styr med säker hand.

Fantastiskt nog klarade vi oss från att tippa i, och alla kom i land utan att bli blöta (trots att Jonas kajak både tog in vatten och saknade roder). Det var en uppfriskande tur som bjöd på många skratt och lite träningsvärk dagen efter. Nu ser vi fram emot andra halvan av 2014 och vad den bär med sig. Det kommer garanterat att bli spännande, så stay tuned!

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!