Fortsätt till huvudinnehållet

Ett maffigare Falun

05 oktober 2015
panang

Ett av många projekt som nyligen har avslutats av utvecklar- och designteamet är Centrala Stadsrums nya webbplats. Centrala Stadsrum är Faluns centrumförening som samarbetar med Falu kommun för att utveckla och stärka Faluns stadskärna. Målet med föreningen är att handeln i Falun ska öka och att stadens kärna ska bli intressant och attraktiv att besöka.

Problemet

Centrala Stadsrum upplevde att det på deras dåvarande webbplats inte tydligt nog framgick att det var Falun och Faluns stadskärna deras verksamhet handlade om. Upplägget kändes förvirrat och det fanns ingen tydlig anknytning till varumärket. Informationsflödet saknade struktur och spretade åt alla håll och kanter innehållsmässigt. Det fanns med andra ord en del jobb att göra – tur då att vi hade med en så bra kund att göra!

Lösningen

Designen som togs fram utgick från en stor och maffig bild över hela Falun. Som grund blev det en tydlig indikator på vilket geografiskt område som Centrala Stadsrum verkar inom. Med det gjort var sedan målet att ge kunden ytterligare tydlighet kring deras verksamhetsområde.

Själva designen baserades på deras befintliga grafiska profil, i vilken få räta vinklar återfinns.

De geometriska dekorelementen gjorde sidan intressant och spännande, trotts en i övrigt minimalistisk och väldigt avskalad approach. Minimalismen gör sig även påmind i mängden negativt utrymme som används på webbplatsen, allt för att leda ögat och hjälpa besökare att lättare hitta informationen de söker. En ökad tydlighet, helt enkelt.

 cs_y

Ytterligare en nöjd kund

Den kreativa processen utgick från viljan att utmana de räta vinklarna som webben länge varit begränsad till, utan att göra det rörigt. För att uppnå det användes SVG – en teknik som låter oss jobba med vektoriserad grafik direkt i webbläsaren istället för bilder, vilket gör det hela ändlöst skalbart på alla skärmar och enheter, och minskar laddtider avsevärt. Vi tackar Centrala Stadsrum för visat förtroende, och hoppas att den nya webbplatsen tar dem ett steg närmare deras mål att göra Faluns stadskärna levande!

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!