Fortsätt till huvudinnehållet

Kundcase: Ny webbplats till Enerco

31 januari 2017
panang

Enerco Group, ett företag sprunget ur GR Sanering som ingått i COOR-koncernen i många år, valde under 2015 att bryta sig loss och stå på egna ben. I samband med detta behövdes en ny webbplats som vi på Panang fick i uppdrag att lösa åt Enerco. Den 20:e januari släpptes Enercos nya webbplats, enerco.se.

Utmaningen

Enerco Group, med sina närmare 350 anställda, är en snabbt växande organisation med verksamheter indelade i sex olika områden:

  • Industrirengöring
  • Mekaniskt underhåll
  • Mekanisk tillverkning
  • Värmeväxlarservice och processvatten
  • VA-teknik
  • Engineering och automation – konsulttjänster

Utmaningen var att ta fram en webbplats som kunde förmedla Enercos varumärke med alla de sex olika verksamhetsområdena på ett enhetligt och överskådligt sätt. Med hjälp av en genomtänkt webbdesign och relativt platt struktur skulle denna stora industriorganisation med sin bredd kunna förmedlas på ett enkelt sätt till besökarna.

Lösningen

Vi tog fram en lättnavigerad webbplats, med en mjuk och välkomnande design som skulle bryta av mot den annars hårda ytan som industrin generellt förknippas med. Varje verksamhetsområde fick en egen färgnyans som togs fram ur Enercos profilfärg, för att särskilja de olika områdena åt utan att tappa samhörigheten med varumärket.

För att det skulle vara enkelt för kunden att själv hantera och underhålla webbplatsen så samlades alla verksamhetsområden under samma domän och webbpubliceringssystem istället för att bryta ut alla verksamhetsområdena under egna subdomäner och webbsidor.

Som med alla webbplatser vi bygger på Panang så är även Enercos webbplats byggd i responsiv design. Det innebär att layouten anpassas så att den ska vara tydlig och snygg oavsett om du surfar in via en dator, en mobiltelefon eller en surfplatta.

SEO
Förutom att vi onpage-optimerade webbplatsen åt Enerco, något som alltid ingår, så hjälpte vi även till med en del annat viktigt SEO-arbete. I och med att det ingår en hel del företagsförvärv i koncernen så fanns det många olika domäner och adresser ute på internet som skulle samlas ihop och pekas om till enerco.se. Vi fångade upp det upparbetade förtroendet från Google på respektive företagsförvärvs sida för att sedan peka det vidare mot enerco.se med hjälp av re-directs, så att ingen viktig länkkraft skulle gå förlorad.

enerco stor bild webbsida

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!