Fortsätt till huvudinnehållet

Lansering av nya Båtmiljö.se

23 juli 2013
panang

Under sensommaren och hösten har vi flera intressanta kunduppdrag på väg ut på webben och först i tur stod ett av Skärgårdsstiftelsens större projekt, nämligen Båtmiljö.

Båtmiljö är ett projekt som finansieras av Skärgårdsstiftelsen tillsammans med Havs- och Vattenmyndigheten, och syftet är att informera om vägen till ett miljövänligare båtliv. För en miljömedveten webbyrå som vår, var det förstås ett angenämt uppdrag att ta sig an, och vi har ju sedan tidigare god kontakt med det duktiga och drivna gänget på Skärgårdsstiftelsen.

Den uppmärksamme ser säkert många likheter mellan Båtmiljös nya webbplats och den webb som vi släppte till Skärgårdsstiftelsen i slutet av förra året. Båda använder WordPress som plattform och i uppdraget ingick också att vi levererade en skelettversion av ramverket (det tema) som Stiftelsens webb är byggd på. På det sättet kommer Skärgårdsstiftelsen alltid att ha möjlighet att skapa liknande webbplatser i framtiden, och kan med hjälp av små förändringar i css följa de olika projektens grafiska profiler.

Båtmiljö är en uppskattad webbplats för skärgårdens besökare, och framför allt för båtägare. På webbplatsen får man tips om hur man enklast återvinner avfall från båtarna, var närmaste latrin eller tömningsstation finns, hur man håller båtbotten ren och var man snabbast kan tanka sin båt. Siten finns tillgänglig som app för både iOS och Android (något vi dock inte kan ta åt oss äran för) och är kopplad till en SMS-tjänst som låter båtägaren veta när havstulpanerna har börjat sätta sig på skroven.

Vi tackar Skärgårdsstiftelsen för ännu ett lyckat gemensamt projekt, liksom System Easy Admin AB för smidig hjälp med utvecklingsmiljö och migrering, och välkomnar förstås både synpunkter och feedback på webbplatsen vi byggt!

Båtmiljö Screenshot

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!