Fortsätt till huvudinnehållet

Livsvård – ät glass och gå på bio på betald arbetstid!

15 maj 2018
panang

Var tredje år har vi tema friskvård på Panang. Det första året med temat var 2014 och då låg fokus på fysisk hälsa. Förra året var det dags igen, men den här gången fokuserade vi på den mentala hälsan. Mental ohälsa är en allt större utmaning för många branscher, och vår är inget undantag. Men hur råder man bot på stress och andra energitjuvar, och hur ökar man det mentala välbefinnandet? Vi införde den omtalade livsvårdstimmen.

Friskvård utan att svettas

Den gamla hederliga friskvårdstimmen finns fortfarande kvar på Panang, men i och med att livsvårdstimmen kom till så behöver vi inte använda vår timme i veckan till svettiga aktiviteter. I stället för att lägga krut på den kroppsliga hälsan så kan vi välja att göra något bra för knoppen. Detta kan med fördel kombineras med någon slags pulshöjande aktivitet, men det måste inte göra det. Här följer några exempel på vad livsvårdstimmen kan användas till:

• Ta en lång promenad
• Åka och fiska
• Ta en långlunch eller AW med vänner eller kollegor
• Gå på utställning, föreläsning, museum, vernissage eller bio
• Gå till en psykolog eller terapeut
• Volontärarbeta
• Hämta barn på förskola för att åka och ta en glass i vårsolen

Hand som håller en glasstrut mot blå himmel

Alla glassiga aktiviteter går dock inte under livsvård, som till exempel att sluta en timme tidigare på fredagen bara för att det är skönt att komma hem och göra helg. Syftet är att det faktiskt ska vara något som man aktivt gör för att främja sin mentala hälsa. Det må låta lite luddigt, och det kanske det är också, men vi hade livsvårdstimmen på prov förra året och det faktum att den får finnas kvar även i år är ett kvitto på att den gör gott – såväl på individnivå som för Panang i stort.

Nominering: Årets hälsofrämjande chef

Vår livsvårdstimme har fått en hel del uppmärksamhet i media, och företag från hela landet har kontaktat och besökt oss för att lära sig mer om konceptet. Vår VD blev till och med nominerad till Årets hälsofrämjande chef 2017 på Chefgalan som anordnas av tidningen Chef. Tyvärr gick han inte vidare till topp 3, men glädjande är ju ändå att det finns många företag som satsar på hälsa i vårt land. Vi på Panang kommer aldrig sluta att utvecklas när det gäller hur vi ser på och tar hand om vår hälsa.

Hur arbetar ni med hälsa på er arbetsplats?

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!