Panang Kommunikations VD, Magnus Björklund
Styrelsen har utsett Magnus Björklund till ny VD för Panang Kommunikation i Falun. I samband med det tar nuvarande VD Krister Persson åter en roll som säljande projektledare och varumärkesstrateg och du som kund berörs över huvud taget inte av förändringen.

Magnus Björklund, som närmast kommer från en roll som Head of Marketing Nordics på NKT (tidigare Ericsson NT), tar med omedelbar verkan över ansvaret för Dalarnas största digitala kommunikationsbyrå.

– Det här är ett naturligt steg i arbetet med att mogna vårt bolag, säger styrelseordförande och delägare Jonas Grenfeldt. Under 2017 tillsatte vi en extern styrelse och nu tar vi in en mycket erfaren företagsledare och bolagsbyggare för att ytterligare öka takten och nå våra mål.

– Jag vill ta det bästa från större verksamheter när det gäller process- och strukturtänkande internt men framförallt använda min erfarenhet från att skapa tillväxt i organisationer, säger Magnus Björklund.

I samband med rekryteringen sker också andra omstruktureringar i bolaget för att ännu bättre möta marknadens efterfrågan och den utveckling man ser för branschen framåt. Resultatet blir en renodling av byråns erbjudande och ett tydligare fokus på affärsområden som skapar värde åt kunderna.

– Panang har en imponerande hög nivå på kunnandet inom digital kommunikation. Addera på det koncept och grafisk design så är det lätt att bli engagerad. Ett helhetstänk från strategi till utförande, tillsammans med en spännande mix av kunder, ger byrån en stark position och är en bra grund att fortsätta utvecklas ifrån. Det ska bli riktigt kul att få vara en del av den resan framåt, säger Magnus Björklund.

Han tar med en mångårig och bred erfarenhet av Business Development-funktioner inom både B2C och B2B med starka varumärken som bas in i Panang. Under åren har han arbetat i regionala miljöer och mindre företag, såväl som innehavt ledarroller i stora organisationer och internationella sammanhang.

– Vi är förstås otroligt glada över att ha kunnat rekrytera en ledare med Magnus renommé till vår lilla byrå, säger Jonas Grenfeldt. Det visar att vi har byggt upp en organisation som attraherar talang och har stor potential.

Magnus Björklund har en lång bakgrund inom försäljning, marknadsföring och företagsledning. Utöver sin roll på NKT har han bland annat arbetat som Sales Manager och Business Development Manager på Ericsson. Han var med och byggde upp Rebooks svenska verksamhet och har även varit engagerad i Falu BS Bandy.

– Som köpare av kommunikationstjänster har jag sett komplexiteten inom kommunikation accelerera. Att ligga i framkant är viktigt för att nå konkurrensfördelar och hos Panang finns både den strategiska höjden och absolut högsta nivån på utförandet – utan att man behöver gå längre än till Falun. Det vill jag bidra med att få ut till marknaden, säger Magnus Björklund.

– En sund syn på personal från ägarna och att mötas av trevliga, ödmjuka, ambitiösa människor med en hög professionell nivå, gör det ju inte tråkigare att gå till kontoret, avslutar han.

Pressbilder

Magnus Björklund 1
Magnus Björklund 2

Mer information

Magnus Björklund, VD
023-70 55 53
magnus@panang.se