Fortsätt till huvudinnehållet

Vänta med uppdatering till WordPress 5.0

06 december 2018
panang

Idag, 6 december 2018, förväntas WordPress komma ut med en stor uppdatering – 5.0. Vi rekommenderar att ni väntar med uppdateringen tills buggfixar och kompatibilitets-uppdateringar finns för de plugin ni använder.

Uppdateringen från 4.9.8 till 5.0 innebär en helt ny redigeringsmiljö som baserar sig på innehållsblock. Gutenberg, som funktionen heter, är det säkert redan många som provat på, men nu kommer den alltså som standard för WordPress.

Det är dock med kort varsel som WordPress meddelande att den nya versionen skulle släppas nu i dagarna. WP-utvecklare världen över hade inte förväntat sig uppdateringen förrän ett par veckor in i 2019, så just nu råder en smärre panik i WP-världen.Utgivare av stora WP-plugin (tex. WPML, WooCommerce och Advanced Custom Fields) har inte hunnit med att skapa stöd för den nya uppdateringen och går nu ut med rekommendationer till sina användare om att vänta med uppdateringen till WP 5.0.

Vad innebär detta för våra kunder?

Vår uppmaning till alla våra kunder är att inte göra denna uppdatering på er webbplats än. Anledningen är att många plugins inte hunnit släppa stöd för de nya WP-versionen och då kan ställa till problem på vissa webbplatser. En del av våra kunder har valt att ha serviceavtal för sin webbplats där vi hjälper dem att hålla sidan fräsch, ni som har detta behöver alltså inte fundera kring denna uppdatering då vi löser det åt er. Ni som sköter era webbplatsuppdateringar rekommenderar vi att hålla koll på uppdateringen för era plugins så att de är kompatibla med Gutenberg innan ni gör uppdateringen till WordPress 5.0.

Läs mer kring uppdateringen hos WordPress

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!