Fortsätt till huvudinnehållet

#TBT – Ljungbergsdagen 2017

19 april 2018
panang

Det är torsdag, och det har blivit dags för ett nytt inlägg i vår #TBT-serie där vi dammar av och visar upp mer eller mindre gamla projekt som vi har arbetat med. Den här gången handlar det om roliga idéer och spännande formgivning till Ljungbergsdagen 2017.

Stipendier och fin middag

Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond, eller i dagligt tal Ljungbergsfonden, är en stiftelse vars uppdrag är att skapa möjligheter för barn och ungdomar att utbilda sig och skaffa spetskompetens inom naturvetenskap, teknik och entreprenörskap. Som ett led i detta delar Ljungbergsfonden ut ett antal stipendier på den årliga Ljungbergsdagen som hålls i Falun i september. Dagen består av studiebesök och andra trevligheter för stipendiaterna, och avslutas sedan med en stor middag med många inbjudna gäster, däribland landshövdingen och representanter från näringslivet.

Dukningen för middagen på Ljungbergsdagen 2017

Tema: papper

Ljungbergsdagen har varje år ett speciellt tema som bestäms av en utvald arbetsgrupp. Panang har varit med sedan 2016 då temat var trä. Förra året var temat papper, och vårt uppdrag var då att komma med förslag på hur inbjudan, bordsplacering, meny och annat kunde se ut i det valda temat. Ljungbergsdagens avslutningsmiddag är en galakväll, och man kan kanske säga att det är lite Nobel-känsla över den. Därför var det viktigt att det vi tog fram skulle kännas högtidligt, genuint, elegant och tjusigt – men samtidigt lite annorlunda och med en viss finess.

Inbjudan till Ljungbergsdagen 2017

Från Ljungbergsfonden fanns en idé – de ville ha en loppa. Ni vet en sådan där liten pappersskapelse som man vek i skolan och skrev saker inuti. Hur loppan skulle användas var däremot inte bestämt, så vår grafiska designer Catarina föreslog loppan både som bordsplacering och meny.

Bordsplacering och meny till Ljungbergsdagen 2017 i form av en loppa

Bordsplacering och meny till Ljungbergsdagen 2017 i form av en loppa

På samma tema skapade Catarina själva inbjudan till Ljungbergsdagen, nämligen att genom en klurig vikning åstadkomma kuvert och brev av ett och samma pappersark.

Inbjudan till Ljungbergsdagen 2017

Inbjudan till Ljungbergsdagen 2017

Ljungbergsdagen 2018

Om några månader är det dags för Ljungbergsdagen 2018, som Panang – vid sidan av andra uppdrag åt Ljungbergsfonden – återigen fått förtroendet att vara delaktiga i. Spännande tycker vi! Just nu klurar vi på idéer om hur årets tema ska visualiseras.

Behöver du hjälp med grafisk design? Hör av dig så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!