Fortsätt till huvudinnehållet

Dancing the Whole Way Home – boken om Borlänges musikhistoria

10 april 2018
panang

Ännu ett bokprojekt är i hamn! Den här gången är det ”Dancing the Whole Way Home”, hyllningsboken till Borlänges bubblande musikliv, som släpptes nu i dagarna. Boken ger en översikt av populärmusiken i Borlänge under hela sjuttio år och är byggd på personliga porträtt och historier om olika band och artister med rötter i staden.

Omslaget till boken Dancing the Whole Way Home

En bok med många roliga utmaningar

Det är Borlänge kommun som ligger bakom produktionen av ”Dancing the Whole Way Home”. Från Panangs sida är det Cecilia som har stått för projektledning och formgivning av boken, som har gett henne en hel del roliga utmaningar. Att få ihop en bok av alla musikgenrer och decennier, och att hitta en stil som känns som de olika som epokerna och genrerna det handlar om utan att det blir för spretigt, var en av utmaningarna.

Ett uppslag ur boken Dancing the Whole Way Home

Ett uppslag ur boken Dancing the Whole Way Home

Ett uppslag ur boken Dancing the Whole Way Home

Att samla in material var också en utmaning i sig, och det är många som har hjälpt till, däribland Cecilia själv. Bokens huvudsakliga författare är Gösta Jansson (välkänd kulturprofil), Pelle Andersson (Dalapop) och Andreas Bustad (punkambassadör), som tillsammans med andra skribenter, till exempel Ewa Brobäck, skapat innehållet i den 314 sidor tjocka kulturskatten.

”Dancing the Whole Way Home” visar Borlänges givna plats på Sveriges musikkarta. Putte Wickman, Dozer, Rootvälta, Sator, Mando Diao, Sugarplum Fairy och Miss Li är några av de artister och band som finns med i boken, vars titel är lånad från titeln till en av Linda ”Miss Li” Karlssons låtar som handlar om en sen kväll hem från festivalen Peace & Love.

Ett uppslag ur boken Dancing the Whole Way Home som visar Linda "Miss Li" Karlsson

Ett hyllat drömprojekt

Boken är ett drömprojekt för Cecilia, som älskar både utmaningar och musik. Att skapa en bok som känns både klassisk, rolig och lättläst var det viktigaste, och det svåraste var kanske att sätta stopp någonstans. Borlänge har så många musiker att det skulle behövas lika många sidor till för att få med alla. Och hela tiden kommer nya förmågor – så vi kanske inte behöver vänta 70 år till innan nästa bok!

Cecilia fanns med på boksläppet som ägde rum den 7 april på Dala Open Stage, som är en öppen scen för musiker i Dalarna där vem som helst är välkommen att uppträda. Boken fick fina hyllningar och såldes på plats i cirka 130 exemplar. Vill du köpa den nu så finns det till försäljning på Akademibokhandeln i Falun och Borlänge samt på biblioteket, Turistbyrån, Folk å Rock och Musikcenter i Borlänge.

Panangs AD och projektledare Cecilia Hagen Nilsson sitter i en trapp och bläddrar i boken Dancing the Whole Way Home

Panang har arbetat med bokprojekt tidigare, och det är alltid lika roligt att se en bok växa fram och lika härligt när vi får det färdiga resultatet i våra händer. Man kan lugnt säga att vi är stolta – vi älskar den här boken, och vi rekommenderar alla som är det minsta intresserade av musik eller Borlänges historia att bläddra i ”Dancing the Whole Way Home”.

Behöver du också hjälp med en bok eller andra trycksaker? Hör av dig så berättar vi mer!

Senaste blogginläggen

12 feb

Trender inom marknadsföring 2024

2024 kommer med största sannolikhet bli ett spännande år. Nya teknologier, förändrade konsumentbeteenden och en ökad medvetenhet...

Läs mer
02 feb

GDPR, GA4, GTM och Consent Mode V2

Visst är det en härlig rubrik för ett blogginlägg? Den liksom lockar till läsning och drar en in i regelefterlevnadens värld. Man...

Läs mer
13 dec

Pulsfrukost hos Panang – Sökrevolutionen SGE

2024 lanserar Google det som kallas SGE, Search Generativ Experience. Med SGE ritas kartan om för både sökmotoroptimering och dig...

Läs mer
Se fler blogginlägg

Vad vill du lära dig mer om?

Den digitala verkligheten bjuder ständigt på nytt som utmanar och utvecklar både oss och ditt företag. Låt oss ta en fika och prata kommunikation!